Täna avatud 10:00 - 20:00

Vaata asukohta

GRILLIMINE ON MAITSEASI – söe-, gaasi-, elektrigrill, millist valida

Suveks saab toidutegemise õue kolida ning pere meespoolele usaldada. On  ju teada-tuntud tõde, et nemad on parimad grillmeistrid.

Sven Rosenštok, mitmete auhindadega pärjatud grillmeister ja Eesti Grilliliidu liige, toob esile erinevat tüüpi grillide parimad omadused ja annab oma soovitused, kuidas leida just enda ja oma pere vajadustele vastav grill:

Elektrigrill on väike ja kerge ning seda tasub eelistada juhul, kui teil tuleb seadet aeg-ajalt kusagile kaasa võtta või teisaldada. Toidud saavad tehtud,  kuid enamus grillimisele iseloomulikke maitsenüansse jääb lisandumata. Üldjuhul  lubatakse seda kasutada ka kortermaja rõdul.

Söegrill vajab vaid sütt, süütevedelikku ja tikke. Grill ise on samuti kerge, kuid üsna suur ning vajab toiduvalmistamiseks palju ruumi, kuna tema korpus kuumeneb. Söegrillide kvaliteet sõltub õhu liikumisest grillis- kui õhuavasid on piisavalt, põlevad söed ühtlaselt. Kallimatel grillidel on sügavam ja kvaliteetsemast materjalist korpus, mis tagab ka kuumuse ühtlase jaotumise ka tuulise ilma korral. Elaval kuumusel valmistutud toit jääb mahlane ja suitsune. Mida pisem ja odavam söegrill, seda tähelepanelikumalt peab rooga jälgima, kuna seal läheb see kiiresti kõrbema.

HEA TEADA
Söegrill on saavutanud vajaliku kuumuse siis, kui suudate kätt hoida hõõguvate süte kohal umbes kümne sentimeetri kõrgusel kolm sekundit.

Gaasigrilli märksõnadeks on kiirus ja mugavus. Kui söegrilli kuumenemine võtab aega, siis gaasigrill on viie minutiga kasutusvalmis. Kuumuse reguleerimise nupud on head abimehed õige küpsetustemperatuuri hoidmisel. Kallimad gaasigrillid on varustatud nii grillplaadi kui põletite kohal asuva restiga. Mõnel on juures ka põletiga pliidiosa. Tuulise ilmaga jälgige, et tuul leeki ära ei puhuks.

Barbeque ahjus grillitakse toidu aeglaselt, kuumas ja niiskes keskkonnas ning tulemus jääb väga erinev süte või gaasikuumuse kohal valmistutust. Barbeque grilliga saab toitu ka suitsutada.

Tamado tüüpi keraamilised grillid on grillimise tippklass – nende abil saab valmistada nii klassikalist grillirooga  kui ka barbeque tooteid. Keraamiline grill küpsetab toitu  väga ühtlases kuumuses ning kvaliteetne lõpptulemus on alati garanteeritud.

Seotud teemad

Ilusad pakkumised